پارچه کول مکس از بسیاری از جهات به غیر از شکل سطح مقطع الیافش با سایر سطح مقطع پارچه پلی استر تفاوتی ندارد. نحوه تولید پارچه کولمکس عمدتاً شبیه مراحل دیگر تولید انواع الیاف پلی استر است.
۱- پلیمریزاسیون
الیاف کول مکس از مواد مشتق شده ناشی از زغال سنگ و نفت تشکیل شده اند. تولید کنندگان منسوجات در طی روند پلیمریزاسیون با ترکیب دی متیل ترفتالات (dimethyl terephthalate) و اتیلن گلیکول (ethylene glycol) یک ماده پلیمری مذاب شفاف می سازند. زمانیکه این مواد خنک می شوند به شکل روبان های باریک و بلند در می آیند. این روبان ها پس از خشک شدن به قطعات کوچک تری خرد می شوند (بنام چیپس )
۲- فرآیند ریسندگی مذاب اختصاصی
بخش های کوچکتر پلی استر (چیپس) بار دیگر ذوب شده و در یک دستگاه نخ ریسی (اسپینرت) قرار داده می شوند که یک وسیله ساده شبیه دوش حمام است و حاوی ده ها سوراخ بسیار ریز می باشد. در اکثر مواقع برای تولید پلی استر از دستگاه های نخ ریسی که دارای سوراخ های مدور هستند نیز استفاده می گردد. اما شرکت زرین بافت رهبر برای تولید پارچه کول مکس از دستگاه های نخ ریسی که سوراخ های کشیده که شکل خاصی دارند ؛ در دمای خاص بین 120 تا 150 درجه استفاده می کند. به همین دلیل الیاف پارچه کول مکس تولیدی دارای شکل خاصی میباشد .
3– کشیدگی
سپس الیاف کول مکس را تحت کشش قرار داده و یا به اصطلاح می کشند تا طول مفید آنها افزایش پیدا کند. همچنین این کشش الیاف ، باعث افزایش دوام و متورم شدن سطح مقطع الیاف کول مکس نیز می شود. تولید کنندگان الیاف کول مکس در مرحله بعد این الیاف کشیده شده را به منظور حمل یا ذخیره سازی به دور بوبین ها می پیچند.
4– بافت
از این الیاف کشیده و پیچانده شده میتوانیم برای بافت پارچه استفاده نماییم. در اکثر مواقع لباس های کول مکس حاوی بافتی ساده هستند، اما ساخت پارچه کول مکس به صورت بافتنی و یا با بافت جناغی هم امکان پذیر است.
*در تولید پارچه کولمکس چند عامل دیگر نیز همچون دمای سالن و دمای ماشین بسیار حائز اهمیت میباشد .
صنعت رنگرزی نساجی به دلیل کمبود مهارتها و فقدان تکنسین های واجد شرایط در معرض خطر قرار گرفته است . و ضروری است که شیمی را به خانه رنگ بازگردانیم و برای آموزش و جذب استعدادهایی که پایه خوبی در...
معرفی پارچه کولمکس : بدن انسان به واسطه متابولیسم دائمی و فعالیتهای عضلانی، همواره در حال تولید گرما، دی اکسیدکربن و بخار آب است. جهت عملکرد صحیح آنزیمها و ادامه حیات، ضروری است تا دمای اعضاء داخلی بدن همواره در...
پارچه فیلامنت در دسته پارچه های الیاف مصنوعی قرار می گیرد با این تفاوت که درصدی از آن را الیاف پنبه ای تشکیل می دهد و امکان تغییر درصد الیاف مصنوعی و طبیعی و همچنین نخ فلامنت وجود دارد که...