پارچه فیلامنت در دسته پارچه های الیاف مصنوعی قرار می گیرد با این تفاوت که درصدی از آن را الیاف پنبه ای تشکیل می دهد و امکان تغییر درصد الیاف مصنوعی و طبیعی و همچنین نخ فلامنت وجود دارد که نرمی و لطافت پارچه به میزان فلامنت استفاده شده بستگی دارد ، هرچه میزان فلامنت بیشتر باشد پارچه لطیف تر و نرم تر میشود .
برای خرید آگاهانه پارچه فیلامنت با کیفیت دقت کنید ویژگی های زیر را داشته باشد:
پارچه فلامنت جزو پارچه های مفیدی که مضرات و معایب خاصی در آن نمی توان دید. اما در صورتی که در بافت و تولید آن از ماده ی افزودنی تفلون که جهت افزایش مقاومت پارچه در برابر چین چروک و لکه و دوام آن در پارچه های صنعتی با الیاف مصنوعی به کار میرود و همچنین مواد مصنوعی مانند اکریلیک، نایلون، پلی استر و مواد شیمیایی پلاستیکی دیگر که به سبب خاصیت عایق بودن خود باعث تولید گرما هنگام پوشیدن لباس می شوند استفاده شود در نتیجه موجب عوارض پوستی مانند جوش، آکنه، کهیر و … می شود.
1ـ فلامنت پردهای
2ـ فلامنت ورزشی : الیاف فلامنت ورزشی نسبت به فلامنت لباسی درشت تر است.
3ـ فلامنت لباسهای معمولی (جهت تولید تیشرت، سویشرت، شلوار زنانه و…)
4ـ فلامنت بیمارستانی که خود دارای دو نوع فلامنت ساده و فلامنت پنبهای است : فلامنت لباسی دارای بافتی لطیف است در برخی حالت ها دارای براقیت میباشد و کشسانی آن خوب است.
5ـ فلامنت لاکرا: این نوع فلامنت دارای الیاف لاکرا بوده و این نوع از الیاف باعث میشود ویژگیهای زیر در این نوع فلامنت وجود داشته باشد.
الف ـ افزایش کشسانی این نوع فلامنت
ب ـ افزایش براق بودن پارچه و درنتیجه افزایش چشمنواز بودن این نوع فلامنت
ج ـ کاهش میزان سایش پارچه در طول زمان استفاده
د ـ افزایش میزان مقاومت پارچه هنگام شستشو و درنتیجه افزایش عمر پارچه
هـ ـ قابلیت چاپ طرحها و عکسهای مختلف برروی این نوع پارچه
همان طور که قبلاً هم اشاره شد، پارچه فلامنت با درصدهای مختلف فلامنت تولید می شود. اگر در فرآیند تولید از نخ لاکرا یا همان کش استفاده شود دارای خاصیت کشسانی می شود. به علاوه نوع نخ مصرفی در جلوه پارچه فلامنت بسیار تاثیر دارد به طوری که حالت مات و براق آن در انواع مختلف متفاوت است.
عموماً از فلامنت لاکرا برای تولید لباس های ورزشی استفاده می شود. در حالی که فلامنت بدون لاکرا یا کش برای لباس های معمولی و مجلسی مناسب تر است.
پس تفاوت عمده پارچه فلامنت ورزشی با پارچه فلامنت لباسی در میزان لاکرا (کش) استفاده شده در آن است.
از آنجاییکه یکی از ویژگی های منحصر به فرد پارچه فلامنت چهار فصل بودن آن است برای انواع لباس ورزشی زنانه، مردانه و بچگانه، لباس زیر زنانه، ماسک صورت و … کاربرد دارد.
ریون فیلامنت: این نوع فیلامنت که نازک تر و دارای متراژ بالاتری نسبت به فیلامنت شلواری میباشد ، برای تاپ و تیشرت ، مایو ، لباس زیر، نیم تنه و …. مورد استفاده قرار میگیرد و دارای متراژ 3.5 متر در 1 کیلو میباشد .
فیلامنت شلواری: این نوع فیلامنت دارای ضخامت خوب و زیر دستی ضخیم میباشد که برای پایین تنه : سرهمی، لگ ، پیراهن ، بلوز ، شلوار ، بادی و… مورد استفاده قرار میگیرد و دارای متراژ 2 متر در 1کیلو میباشد .
صنعت رنگرزی نساجی به دلیل کمبود مهارتها و فقدان تکنسین های واجد شرایط در معرض خطر قرار گرفته است . و ضروری است که شیمی را به خانه رنگ بازگردانیم و برای آموزش و جذب استعدادهایی که پایه خوبی در...
پارچه کول مکس از بسیاری از جهات به غیر از شکل سطح مقطع الیافش با سایر سطح مقطع پارچه پلی استر تفاوتی ندارد. نحوه تولید پارچه کولمکس عمدتاً شبیه مراحل دیگر تولید انواع الیاف پلی استر است. روند تولید...
تاریخچه پارچه پلی استر : دو شیمیدان بریتانیایی در سال ۱۹۴۱ میلادی پس از آزمایشات و تحقیقات مختلف به نوعی الیاف مصنوعی دست پیدا کردند که پلی استر نامیده شد. پارچه پلی استر در اوایل طرفدار چندانی نداشت اما در...